TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE

Termenii și condițiile generale ale magazinului online cumparapid.ro sunt elaborate în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor, cu recomandările Camerei de Comerț și Industrie a Sloveniei și codurile internaționale pentru comerțul electronic, Legea cu privire la Protecția datelor personale și Legea privind comerțul electronic.
cumparapid.ro este un magazin online operat de Pju d.o.o., Trg svobode 1A, 8340 Črnomelj din Slovenia, care este, de asemenea, furnizorul de servicii de comerț electronic, denumit în continuare furnizor. Termenii și condițiile generale prevăd operarea magazinului online cumparapid.ro, drepturile utilizatorului și a magazinului online și relația de afaceri dintre cumparapid.ro și client.

ACCES LA INFORMAȚII

Înainte ca cumpărătorul să fie obligat de contract sau de ofertă, vânzătorul se obligă să asigure accesul la următoarele informații:

 • identitatea companiei (denumirea și sediul companiei, numărul de registru),
 • adrese de contact care permit comunicarea rapidă și eficientă (e-mail, telefon),
 • caracteristici esențiale ale produselor sau serviciilor (inclusiv serviciile și garanțiile post-vânzare),
 • disponibilitatea produselor (fiecare produs sau serviciu oferit pe site trebuie să fie accesibil într-un termen rezonabil de timp),
 • condițiile de livrare a produsului sau prestării serviciilor (modul, locul și timpul de livrare),
 • toate prețurile trebuie să fie în mod clar și fără ambiguități specificate și trebuie să fie afișat clar dacă sunt deja incluse taxele și costurile de transport
 • metoda de plată și de livrare, cât și perioada de valabilitate a acestor informații,
 • perioada de valabilitate a ofertei,
 • perioada de timp în care mai este posibilă retragerea din contract și condițiile de retragere,
 • procedura de reclamație trebuie să fie clară, inclusiv toate datele de contact sau serviciile pentru clienți.
 • OFERTAĂ PRODUS

  Datorită naturii afacerii online, oferta magazinului cumparapid.ro este actualizată și modificată frecvent și rapid. Prețul declarat este valabil la achiziții online în cazul plății imediate și totale la livrare, sau prin plată cu card bancar.

  METODE DE PLATĂ

  La efectuarea cumpărăturilor de la magazinul cumparapid.ro, furnizorul oferă următoarele metode de plată:

 • plată la livrare, la preluarea bunurilor
 • cu card de debit sau de credit (Mastercard, Visa).
 • EMITEREA FACTURILOR

  Pagina web www.cumparapid.ro este un magazin online care prestează servicii de comerț cu amănuntul pentru persoanele fizice (B2C). Nu oferim posibilitatea de cumpărare a produselor prezentate pe pagina noastră web de către persoanele juridice (B2B). Dacă doriți o colaborare cu compania noastră de tip B2B și doriți să cumpărați o cantitate mai mare de produse, luați legătura cu agentul nostru prin intermediul adresei de e-mail info@cumparapid.ro. Nu sunt posibile modificările ulterioare a denumirii partenerului după ce comanda a fost deja plasată.

  PREȚURI

  Prețurile sunt valabile la momentul înregistrării comenzii și nu au o valabilitate predefinită. Prețurile sunt valabile în cazul plății prin metodele de plată și în condițiile menționate mai sus. În cazul în care prețul produsului se va schimba în timpul procesării comenzii, furnizorul va informa cumpărătorul. Furnizorul va face tot posibilul să asigure cel mai mic preț sau soluția optimă, astfel încât ambele părți să fie mulțumite.

  Toate prețurile includ TVA, dacă nu se specifică în mod expres altfel.

  Contractul de vânzare-cumpărare între furnizor și cumpărător se încheie în momentul în care furnizorul confirmă comanda și cumpărătorul primește primul e-mail despre statusul comenzii sale (cu mențiunea Comanda dvs. a fost înregistrată cu succes!). Din acest moment, toate prețurile și condițiile sunt fixe și sunt valabile atât pentru furnizor, cât și pentru cumpărător. Cumpărătorul se consideră persoana a cărei date se regăsesc în comandă la momentul înregistrării comenzii.

  Contractul de vânzare-cumpărare (primul mesaj electronic cu privire la statusul comenzii) va fi păstrat în arhiva companiei și electronic pe serverul furnizorului cumparapid.ro și va fi pus la dispoziția clientului la cerere.

  Furnizorul trimite factura în format PDF la adresa electronică trecută în formularul de comandă de către cumpărător. Factura detaliază prețul și toate costurile asociate cu achiziționarea produsului.

  Cumpărătorul este obligat să verifice corectitudinea datelor înainte de a finaliza comanda. Obiecțiile revendicate mai târziu în ceea ce privește corectitudinea facturilor emise nu sunt acceptate.

  PROCEDURA DE ACHIZIȚIE

  1. Comandă în așteptare

  După plasarea comenzii, cumpărătorul primește o notificare prin e-mail că aceasta a fost acceptată și pusă în așteptare. La această etapă, cumpărătorul are posibilitatea de a anula comanda prin e-mail în termen de o oră.

  2. Comandă confirmata

  După două ore de la intrarea comenzii în așteptare, în maxim 48 de ore, furnizorul va revizui comanda, va verifica disponibilitatea și va confirma sau respinge comanda cu un motiv întemeiat. Furnizorul își rezervă dreptul de a suna cumpărătorul la numărul de telefon indicat în comandă, dacă este necesar. După confirmarea comenzii, furnizorul va informa cumpărătorul prin e-mail cu privire la timpul de livrare estimat. La această etapă, contractul de achiziționare a produselor este încheiat irevocabil între cumpărător și vânzător.

  3. Expediere produse

  Furnizorul va ambala produsele în termenul promis, le va expedia și va informa cumpărătorul prin e-mail sau telefon. În e-mail, de asemenea, furnizorul informează cumpărătorul despre politica de returnare, cum să procedeze în caz de întârziere a livrării și în caz de reclamație.

  DREPTUL DE RETRAGERE DIN CONTRACT

  Dacă contractul a fost încheiat la distanță sau în afara spațiilor comerciale, consumatorii au dreptul, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor, să ne informeze în termen de 30 zile de la preluarea coletului, că se retrag din contract, fără a fi nevoie să dea un motiv pentru decizia lor. Un consumator este o persoană fizică care achiziționează sau utilizează bunuri și servicii în scopuri personale, și nu în scopuri profesionale sau de profit. Prin urmare, posibilitatea de a se retrage din contract, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor, NU este valabilă în cazul persoanelor juridice.

  Cumpărătorul care se retrage din contract și dorește să anuleze comanda, trebuie să returneze bunurile nedeteriorate în ambalajul original și în aceeași cantitate, cu excepția cazului în care produsul este distrus, defect, pierdut sau cantitatea este redusă, fără vina consumatorului.

  În cazul în care vânzătorul stabilește că produsele returnate sunt deteriorate sau nu corespunde cantitatea, consumatorul este responsabil pentru valoarea redusă a bunurilor, dacă scăderea valorii este rezultatul acțiunilor care nu sunt necesare pentru a determina natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor. Compania nu poate priva consumatorul de drepturile de a se retrage din contract și, corespunzător, de dreptul de a-i fi returnați banii, doar în baza reducerii valorii produsului ca urmare a acțiunilor consumatorului.

  Se consideră că ați trimis la timp cererea de retragere din contract dacă ați trimis-o în termenul stabilit pentru retragerea din contract. Sarcina de a prezenta probele privind exercitarea dreptului de retragere din contract în temeiul prezentului articol sunt suportate de către consumator.

  Dacă ați primit deja bunurile și vă retrageți din contract, trebuie să returnați bunurile în termen de 30 zile de la avizul de anulare prin scrisoare recomandată sau în formă de pachet la adresa noastră:

  Arad international HUB PJU d.o.o. - FAN Courier VGP, Intravilan Arad, DN69 FN, VGP PARK -A, 310059, Romania
  Se consideră că ați returnat produsul la timp, dacă l-ați trimis înainte de expirarea perioadei de returnare de 30 zile.

  Returnați produsele în formă de colet și nu ca scrisoare. Produsele returnate trebuie să fie însoțite de codul de reclamație (codul de reclamație il veți primi ca urmare a completării formularului de mai jos). NU ACCEPTĂM coletele returnate cu plata ramburs, taxa de curierat se achită de către client. Trimiteți produsul prin oricare companie de curierat, cu excepția companiilor GLS si Poșta Română.

  În cazul retragerii din contract, consumatorul acoperă doar costul returnării bunurilor, care se taxează conform listei de prețuri a companiei de curierat, în dependență de tipul și dimensiunea pachetului.

  Consumatorii nu pot solicita rambursarea costurilor suplimentare în cazul în care aceștia au optat pentru un alt tip de transport, decât transportul standard la cel mai rentabil preț oferit de compania de curierat.

  Dacă ați plătit deja pentru produsele comandate, vă vom rambursa întreaga sumă primită, pe care ați achitat-o ca urmare a înregistrării comenzii. Banii vor fi returnați imediat sau în termen de 30 zile de la livrarea produsului în depozitul nostru principal. Consumatorul nu poate solicita returnarea costurilor suplimentare dacă a optat în mod explicit pentru un alt tip de pachet decât pachetul standard la cel mai avantajos preț din oferta companiei.

  Banii se returnează în contul dvs. bancar (cont personal), pe care îl scrieți în formularul de returnare.

  Dacă produsul nu funcționează corect sau nu funcționează conform așteptărilor, vă rugăm să luați legătura cu serviciul nostru tehnic la numărul de telefon +40 031 229 70 49. Consultanții noștri vă vor îndruma și vă vor oferi informațiile necesare. Astfel veți evita utilizarea incorectă și deteriorarea produsului, cât și posibilele daune ale altor obiecte.

  Nu vom lua în considerare reclamațiile în cazul în care vom constata că produsele au fost deteriorate din cauza utilizării sau manipulării necorespunzătoare sau incorecte, care nu sunt strict necesare pentru a determina natura, caracteristicile și modul de funcționare a produselor. Dacă veți dori să preluați produsul după ce reclamația va fi respinsă, vă vom trimite produsul însă vom taxa costurile de livrare. În cazul retragerii din contract, dacă ați ales livrarea rapidă, nu vă vom rambursa diferența de preț de achiziție dintre livrarea rapidă și cea standard.

  Găsiți formularul de retragere din contract pe link-ul: bit.ly/KHodstop

  PRODUS DEFECT

  Consumatorii își pot exercita drepturile legate de un produs defect, dacă informează vânzătorul cu privire la defect în termen de două luni de la data sesizării defectului. Consumatorul trebuie să descrie detaliat defectul produsului în scris și să ofere vânzătorului posibilitatea de a verifica produsul.

  Consumatorul care a informat în mod corect vânzătorul cu privire la produsul defect, are dreptul să solicite de la vânzător următoarele:

 • îndepărtarea defectului/repararea produsului sau returnarea parțială a sumei achitate, proporțional cu defectul,
 • înlocuirea produsului defect cu un produs nou fără cusur sau
 • restituirea contravalorii produsului returnat.

  Dacă produsul este într-adevăr defect sau s-a constatat o neregulă în furnizarea serviciilor, vânzătorul trebuie în cel mai scurt timp posibil, cel târziu în termen de 8 zile, să soluționeze reclamația conform condițiilor descrise în paragraful precedent.

  Un produs este considerat defect în următoarele cazuri:

 • dacă produsul nu prezintă caracteristicile necesare pentru utilizarea normală a acestuia,
 • dacă produsul nu prezintă caracteristicile necesare pentru utilizarea specifică pentru care a fost achiziționat de către client, fie că este cunoscută de către vânzător sau despre care ar fi trebuit să știe vânzătorul,
 • dacă produsul nu prezintă caracteristicile și specificațiile convenite sau prevăzute în mod explicit sau tacit,
 • dacă vânzătorul a livrat un produs care nu corespunde cu mostra sau modelul, cu excepția cazului în care mostra sau modelul au fost prezentate doar în scopuri informative.

  Conformitatea produsului pentru utilizarea normală se evaluează în funcție de produsele obișnuite de același tip, luând în considerare declarațiile vânzătorului cu privire la caracteristicile produselor făcute de către vânzător sau de către producător, în special prin intermediul publicității, prezentarea produsului sau declarațiile de pe produsul în sine.

  Exercitarea dreptului în caz de produs defect

  Consumatorii își pot exercita drepturile legate de un produs defect dacă informează vânzătorul cu privire la defect în termen de două luni de la data sesizării defectului.

  Cumpărătorul trebuie să ofere o descriere detaliată a defectului în mesajul de notificare și să ne permită să inspectăm această problemă.

  Soluționara reclamațiilor cu privire la defectele produselor se efectuează în conformitate cu dispozițiile referitoare la legea obligațiilor contractuale și Legea privind protecția consumatorilor.

  Când nu este vânzătorul responsabil pentru defectele produselor?

  Vânzătorul nu este responsabil pentru defectele care apar după doi ani de la data livrării produselor. Defectul se consideră valid dacă apare în termen de șase luni de la data livrării. Drepturile consumatorului expiră după doi ani de la data la care consumatorul a anunțat vânzătorul cu privire la defect.

  Formular de reclamație:
 • Schimbare produs: bit.ly/Warranty
 • Returnarea contravalorii produsului: bit.ly/KHReturn
 • COSTURILE ȘI LIVRAREA PRODUSELOR

  Pe lângă prețul produsului cumpărătorul este, de asemenea, obligat să achite costurile de transport la momentul livrării bunurilor.

  Livrarea pe teritoriul României se efectuează de către compania de curierat FanCourier (livrare la domiciliu). Înainte de finalizarea comenzii clientul poate selecta una dintre cele două modalități de plată: plată la livrare sau cu cardul online. Pentru plata la livrare se percepe o taxă de 9,99 ron, pentru achitarea cu cardul nu se percepe nicio taxă suplimentară.

  Produsele comandate sunt livrate la adresa pe care ați furnizat-o ca adresa de livrare.

  Dacă selectați opțiunea livrare rapidă, se percepe o taxă suplimentară. Termenul de livrare este de 5-7 zile lucrătoare. Livrarea se face preponderent în prima jumătate a zilei. În cazul în care nu se poate accepta pachetul la momentul livrării, îl puteți ridica mai târziu de la cel mai apropiat sediu FanCourier, în conformitate cu politica firmei. În cazul în care nu ați primit coletul în termenul specificat pentru livrarea rapidă, vă rugăm să contactați serviciul de asistență pentru clienți la romania@support-pju.eu pentru a vi se rambursa diferența dintre livrarea standard și livrarea rapidă.

  GARANȚIE

  Beneficiați de garanție pentru produse dacă garanția este prevăzută în certificatul de garanție sau în factură (factura funcționează drept ca certificat de garanție). Garanția este valabilă în condițiile în care se respectă instrucțiunile de pe certificatul de garanție, cât și la prezentarea facturii. Produsele din magazinul online sunt supuse termenilor de garanție, în conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor.

  Formular de returnare a produselor în perioada de garanție: bit.ly/Warranty

  Drepturi de confidențialitate

  Furnizorul se obligă să protejeze permanent toate datele personale ale cumpărătorului, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 a Parlamentului European și a Consiliului din 27.4.2016 și Legea protecției consumatorului. Datele personale vor fi utilizate doar în scopul trimiterii de materiale informative, oferte, facturi, cercetare proprie, analiză și alte forme de comunicare necesare.

  În niciun caz datele utilizatorului nu vor fi dezvăluite unei terțe părți.

  Utilizatorul trebuie să fie conștient de faptul că este obligat să furnizeze furnizorului online informațiile sale personale în forma corectă și adevărată. Prin acceptarea acestor condiții, utilizatorul confirmă veridicitatea datelor personale furnizate.

  RETURNAREA PRODUSELOR CUMPĂRATE CU REDUCERE DE CANTITATE

  În cazul retragerii din contract, toate produsele achiziționate cu reducere de cantitate trebuie returnate pentru rambursarea sumei integrale a comenzii. În cazul în care clientul nu returnează toate produsele, acesta poate păstra articolele rămase doar la prețul întreg disponibil în magazinul online fără reducere de cantitate).
  În cazul solicitării unui schimb în garanție a produselor achiziționate cu reducere de cantitate, clientul are dreptul de a solicita înlocuirea unui articol individual sau înlocuirea comenzii întregi.

  OFERTĂ 1+1 GRATUIT (PRODUSE IDENTICE)

  În cazul retragerii din contract, toate produsele achiziționate în cadrul promoției 1+1 trebuie returnate dacă clientul dorește să primească înapoi întreaga sumă a comenzii. În cazul în care clientul returnează doar un produs, îl poate păstra pe celălalt la jumătate din prețul disponibil în magazinul online.
  În cazul solicitării unei înlocuiri în garanție a produselor achiziționate în cadrul promoției 1+1, clientul are dreptul de a depune o cerere de înlocuire pentru un produs sau pentru întreaga comandă.
  OFERTĂ 1+1 GRATUIT (PRODUSE DIFERITE)
  În cazul retragerii din contract, toate produsele achiziționate în cadrul promoției 1+1 trebuie returnate dacă clientul dorește să primească înapoi întreaga sumă a comenzii. Dacă clientul returnează un singur produs, acesta poate păstra produsul reținut la jumătate din prețul normal.
  În cazul solicitării unei înlocuiri în garanție a produselor achiziționate în cadrul promoției 1+1, clientul are dreptul de a depune o cerere de înlocuire pentru un produs sau pentru întreaga comandă.

  OFERTA 2+1 GRATUIT

  În cazul retragerii din contract, toate produsele achiziționate în cadrul promoției 2+1 trebuie returnate dacă clientul dorește să primească înapoi întreaga sumă a comenzii. În cazul în care clientul returnează totul, cu excepția produsului gratuit, produsul gratuit poate fi păstrat doar la prețul integral disponibil în magazinul online. În cazul în care clientul returnează numai produsul gratuit, acesta nu are dreptul la rambursare.
  În cazul solicitării unei înlocuiri în garanție a produselor achiziționate în cadrul promoției 2+1, clientul are dreptul să depună o cerere de înlocuire a produselor separat sau pentru întreaga comandă.

  MYSTERY GIFT

  În cazul revendicării unei erori materiale sau a dreptului de retragere din contract, cumpărătorul trebuie să returneze întregul conținut al coletului - rambursarea parțială a prețului de achiziție (pentru un articol individual din pachet) nu este posibilă.

  În cazul unei cereri de garanție, clientul are dreptul de a înlocui un articol individual primit în pachet (acest lucru nu se aplică produselor care au o durată de viață limitată - de exemplu baterii).

  Condițiile care trebuie îndeplinite pentru rambursarea sau schimbarea produsului sunt enumerate pe site la rubrica „Condiții generale”.

  COMUNICARE

  Furnizorul poate contacta utilizatorul prin mijloace de comunicare la distanță cu excepția cazului în care utilizatorul se opune în mod explicit. Mesajele electronice publicitare ar trebui să includă următoarele elemente:

 • acestea trebuie să fie marcate în mod clar și neechivoc ca mesaje publicitare,
 • expeditorul trebuie să fie identificat în mod clar,
 • diversele campanii, promoții și alte tehnici de marketing trebuie să fie marcate ca atare; condițiile de participare la ele trebuie să fie, de asemenea, specificate în mod clar,
 • dorința utilizatorului de a nu primi mesaje publicitare trebuie să fie respectată.
 • RECLAMAȚII ȘI LITIGII

  cumparapid.ro respectă legile în vigoare privind protecția consumatorilor și se străduiește să-și îndeplinească obligația de a asigura un sistem eficient de soluționare a reclamațiilor.

  În cazul unor probleme, cumpărătorul poate lua legătura cu vânzătorul la numărul de telefon +40312297049 sau pe adresa de e-mail info@cumparapid.ro pentru a depune o reclamație. Procedura de prelucrare a reclamațiilor este confidențială.


  Vânzătorul va depune toate eforturile pentru a soluționa posibilele dispute de comun acord.
  În conformitate cu normele legale, compania PJU d.o.o. nu recunoaște niciun furnizor
  extrajudiciar pentru soluționarea litigiilor consumatorilor competent pentru soluționarea litigiilor
  consumatorului, pe care consumatorul îl poate intenta în conformitate cu Legea privind
  soluționara extrajudiciară a litigiilor consumatorilor.
  Consumatorii au posibilitatea de a soluționa disputele ce țin de comenzile plasate online, fără implicarea instanței judecătorești.
  Platforma pentru soluționarea litigiilor consumatorilor este disponibilă pe site-ul
  http://ec.europa.eu/consumers/odr/ sau pe https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL
  Reglemetarea menționată rezultă din Legea privind soluționarea extrajudiciară a litigiilor consumatorilor, Regulamentul (UE) nr. 524/2013,
  al Parlamentului European și al Consiliului privind soluționarea online a litigiilor consumatorilor și modificarea Reglementării (CE) nr.
  2016/2004 și a directivei 2009/22/CE.

  DATE DESPRE COMPANIE

  PJU d.o.o.
  Sediu: Trg svobode 1A, Črnomelj
  Număr de înregistrare: 8071080000
  Cod de identificare fiscală: SI87709066
  Plătitor de taxe: Da
  Data înregistrării: 16.10.2017
  Cod de înregistrare: Srg 2017/41505
  Clasificarea standard a activităților::

  Intermediere nespecializată în vânzarea diferitor bunuri
  Vânzări cu amănuntul prin corespondență sau prin internet
  Alte vânzări cu amănuntul în afara magazinelor , standurilor și piețelor
  Locul înregistrării: AJPES Kranj

  POLITICA DE ABONAMENT ELITE+

  Prin abonarea la serviciul Elite+ la un cost de 14,99 lei pe lună, abonații beneficiază de livrare rapidă gratuită, asigurare extinsă gratuită pentru livrare, o reducere de 15% la produsele din grupul de branduri PJU și suport premium. Abonații își pot anula abonamentul în orice moment prin setările contului lor; cu toate acestea, rambursările pentru abonamentele expirate nu sunt posibile. Prin abonarea la Elite+, confirmați și sunteți de acord cu acești termeni și condiții.